داخلی آرشيو خبر صفحه 
۱
امتیاز مثبت 
۱
 
در پی خشکسالی متوالی در سیستان؛
استفاده از آب های آزاد و ژرف راهکار نجات سیستان و بلوچستان/ صرف میلیاردها هزینه بیهوده توسط متخصصان ناکارآمد
کد مطلب: ۶۴۰۴۱
تاریخ انتشار:يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۵۹
خشکسالی سال هاست که دامن سیستان و بلوچستان را گرفته به طوری که از نظر اقتصادی و محیط زیستی خسارات غیرقابل جبرانی را به منطقه تحمیل کرده است.
استفاده از آب های آزاد و ژرف راهکار نجات سیستان و بلوچستان/ صرف میلیاردها هزینه بیهوده توسط متخصصان ناکارآمد
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ با بدعهدی افغانستان در دادن حق آبه هامون و ایجاد سدهای متعدد بر روی هیرمند و هریرود شرق کشور کاملا با مشکل بی آبی مواجه شد تا بسیاری از مشاغل از بین رفته و مردم به سختی امرار معاش کنند.

سال هاست که ایده انتقال اب از دریای عمان با لوله به شهرهای سیستان و بلوچستان داده شده اما با این حال طرح ناکارآمد انتقال آب از سیستان به زاهدان عملی شد تا چاه نیمه ها امروز با بحران مواحه شوند و میلیاردها هزینه نیز حیف و میل شود.

علیرغم اشتباه در انتقال آب از سیستان به زاهدان اینک برخی افراد اصرار بر اجرای فاز دوم طرح انقال آب به زاهدان را دارند تا بیش از این سیستان را با مشکل مواجه کنند.

ایجاد سد در کشورهای افغانستان، ترکیه و اتیوپی سبب ایجاد فجایع انسانی خواهد شد

امام جمعه زهک عنوان کرد: در رابطه با بحث مشکلات آبی منطقه یک نکته علمی وجود دارد، بر اساس یک مطالعه منطقه ای که در خصوص بحث آب که مایه حیات است داشتم امروز در دنیا مشکل آب در زمینه آب شرب، کشاورزی و صنعتی وحود دارد.

حجت الاسلام حسن خدری به خبرنگار اوشیدا گفت: در رابطه با رودهای بزرگ دنیا؛ یکی از آنها رود نیل بود سرچشمه رود نیل از اتیوپی است که اتیوپی با ایجاد سد بزرگی که ظرفیت آن ۷۰ میلیارد مترمکعب آب است ایجادکرده که هنوز این آب، آب گیری نشده که اگر آبگیری شود بیش از ۵۰ درصد رودنیل که به مصر و کشورهای حاشیه می‌آید قطع می‌شود و فاجعه انسانی رخ می‌دهد؛ خیلی‌ها مذاکره کردند اما نتیجه نداد.

وی افزود: دجله و فرات سرچشمه آن از ترکیه است که سدهای متعددی ترکیه زده یکی از آنها سد آتاتورک است که روی رود فرات زده که ظرفیت آن بیش از ۶۵۰ سد بزرگ کشور ماست.

حجت الاسلام خدری تصریح کرد: سد بزرگ دیگری که ایجاد کرده سه برابر سد کرخه است به نام ایلیسو که ۵۶ درصد آب دجله را آنجا مهار می‌کند الان گرد و غبار هایی که در غرب کشور وجود دارد همه ناشی از همین جریان است به خاطر اینکه ترکیه آب را کنترل کرده؛ لذا دجله و فرات به هم می‌پیوندند و به اروند رود می‌ریزد به طبع اروند هم کم‌آب می‌شود.

امام جمعه زهک بیان کرد: هریرود رودی است که سرچشمه آن افغانستان است که ترکمنستان و ایران از آن استفاده می‌کند ایران یک دوستی ایجاد کرده برای مشهد که ترکمنستان هم از آن بهره می‌برد.

میلیاردها تومان برای آبی که سرچشمه آن از جای دیگریست هزینه شد

امام جمعه زهک ابراز کرد: افغانستان الان آمده با ۲۰۰ میلیارد دلار سدی به نام سلما ایجاد کرده که آب هریرود را کنترل می‌کند؛ رود هیرمند هم کنترل آن سدکجکی است؛ سد دوم که افغانستان در ۶۰ کیلومتری ایران ایجاد کرده به نام سد کمال خان؛ آب نرمالی هم که اگر بیاید جلوگیری می‌کند؛ آقایانی که داعا می کنیدتخصص آب دارید چرا به این ها توجه نکردید؟

حجت الاسلام خدری اذعان کرد: میلیاردها تومان هزینه شد برای آبی که سرچشمه آن از جای دیگریست و هیچ فایده‌ای ندارد زاهدان را هم به آبی وابسته کردید که آب آن از خارج کشور می آید چرا از اول این همه هزینه کردید و روی آب های ژرف و آب‌های آزاد هزینه نکردید؟ شما که ادعا می کنید تخصص آب دارید و از مردم طلبکارید؟ فهم اولیه در رابطه با آب را ندارید اگرمتوجه می شدید‌ امروزما آبهای آزاد خلیج فارس و دریای عمان را داریم مگر در کشورهای امارات؛ قطر وعربستان از همین آبهای آزادبه وسیله دستگاههای آب شیرین کن استفاده نمی کنند؟

انتهای پیام
Share/Save/Bookmark
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۷-۰۲-۳۰ ۱۰:۵۵:۱۰
با سلام ، تنها راههای نجات سیستان 1- کاهش هزینه های زندگی از جمله درمان و هزینه قبوض از جمله برق در تابستان و دادن اسپلیپ و استفاده از آن جهت گرما و سرما در سیستان که آب کمی هم مصرف می کند 2-با توجه به عدم رقبت حضور سرمایه گذار در سیستان ب ) جهت ایجاد اشتغال شرکت ههای دولتی اقدام به سرمایه گذاری نمایند و سازمانها و دستگاه های دولتی نیز سهمیه جذب حداکثری از بومیان سیستان بگیرند ، سپاه و بسیج همین به همین شکل 2- سرمایه گذاری بخش های دولتی و خصوصی در بحث آثار باستانی سیستان خصوصا شهر سوخته و ... آوردن امکانات در این نقاط جهت برگزاری تورهای گردشگری در سیستان یعنی باشرکتهای گردشگری تفاهمنامنه هایی ایجاد شود که بازدیدکنندگان خارجی و داخلی که به استانهای همجوارمانند یزد و کرمان می آورند این گردشگران را نیز به سیستان هم بیاورند 3- تصویه آبهای فاضلاب و زه و پسماندها در سیستان که پس از تصویه در بسترکوچکی در حاشیه کوه خواجه رها سازی شود ( هامونک کوچک ) که در طول سال آب دائمی دارد که هم یادآور دریاچه هامون خواهد بود و هم کوه خواجه که آثار باستانی دارد رونق خواهد گرفت در کنار آن تلکابین نصب شود ، استراحت گاه ها و ... و می شود مانند سی و سه پل اصفهان 4-معاری در نقاط مختلف سیستان مانند استان یزد ثب ملی و جهانی شود یعنی اینکه ساخت و ساز بر اساس معاری سیستان انجام شود که خود جذب سرمایه گزار دارد 5- شرایط سیستان در حال حاضر مانند استان یزد می باشد و باید همایشهای با مدیران استانهای یزد برگزار گردد و از تجربیات انها استفاده کرد 6- انتقال آب دریای عمان به سیستان با این تفاوت که این آب در سیستان تصفیه و شیرین شود به این دلیل که مراکز تصویه آب درکنار آن کارخانه هایی ایجاد شود و مواد معدنی که از آب دریا جدا نمایند که خود ایجاد اشتغال خواهد داشت (16147)