داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۱
 
در ادامه مشکلات سیستان؛
فریاد العطش ۸۵۰ خانوار در سفیدآبه/ وقتی یارانه ۴۵ هزار تومانی صرف خرید آب می‌شود
کد مطلب: ۶۴۰۴۲
تاریخ انتشار:يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۳۲
آب واژه ای است که حیات بشریت بر آن استوار شده اما این مایع ارزشمند در بسیاری از نقاط کشور به ویژه در بسیاری از مناطق سیستان و بلوچستان به سختی و نشقت فراوان یافت می‌‌شود.
فریاد العطش ۸۵۰ خانوار در سفیدآبه/ وقتی یارانه ۴۵ هزار تومانی صرف خرید آب می‌شود
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ سفیدآبه یکی از دهستان های نیمروز به شمار می رود که از سالیان دور با مشکل بی آبی شدیدی مواجه بوده است به طوری که اهالی آن به سختی روزگار می‌گذرانند.

شغل نیمی از مردم سفیدآبه دامپروری است که آن هم با خشکسالی های متوالی بسیار کمرنگ شده و افراد به سختی روزگار می گذرانند.

نرخ بیکاری در دهستان سفیدآبه آنچنان بالاست که نیمی از مردم آن تنها با یارانه روزگار می گذرانند که این مبلغ یارانه نیز صرف خرید آب می‌شود.

البته خرید آب برای کسانی که وسیله نقلیه دارند باز تا حدودی راحت تر است اما کسانی که از نعمت وسیله نقلیه محروم هستند به سختی می‌توانند آب مورد نیارپز خود را تامین کنند.

اهالی سفیدآبه از وضعیتی که با آن مواجه هستند به شدت ناراضی هستند اما اراده ای برای رفع این مشکل از سوی مسئولان مربوطه وجود ندارد.

اینک کودکان سفیدآبه ای آب آور شده اند و این حکایت ۸۵۰ خانوار روستایی سفیدابه شهرستان نیمروز است که هر روز برای تامین آب باید مسیر طولانی و پرخطر را طی کنند.

بحران بی آبی زندگی سه هزار و ۵۰۰ سفید آبه ای را فلج کرده است

براهویی یکی از اهالی دهستان سفیدابه به خبرنگار اوشیدا گفت: روستای ما لوله کشی است ولی اب در لوله ها نیست؛ اب شیرین را ۲۰ لیتری هزار و ۲۰۰ تومان می خریم.

وی افزود: برای خرید اب هم اگر کسی پول نداشته باشد باید چندین کیلومتر آن طرفتر رفته تا بتواند چند گالن آب بیاورد بنابراین زندگی اهالی سفیدآبه فلج شده است.

براهویی با بیان اینکه هرچه هوا گرمتر می شود نیاز اهالی به تامین اب سالم بهداشتی افزایش می یابد، خاطرنشان کرد: سه ساعت طول می کشد تا یک ۲۰ لیتری اب بشود و ابی این منبع هم شور و غیرقابل شرب است و فقط برای مصرف خانگی استفاده می شود.

این شهروند ابراز کرد: بیش از ۵۰ درصد سیستان و بلوچستان روستاییان هستند که این بی ابی خسارت جبران ناپذیری به کشاورزی و دامداری استان وارد کرده است.

براهویی تاکید کرد: بحران خشکسالی در منطقه سفیدابه که جمعیت آن سه هزار و ۵۰۰ نفر است حالا به دو دهه رسیده است.

رفع مشکل آب سفیدآبه از ۱۲ سال قبل در دستور کار قرار گرفته است

مدیرعامل ابفای روستایی سیستان وبلوچستان به خبرنگار اوشیدا گفت: مشکل اب سفیدابه تقریبا از ۱۲ سال پیش در دستور کار شرکت های وزارت نیرو قرار گرفت منتها امروز بیشتر از گذشته مردم با مشکل مواجه شده اند.

ریگی با بیان اینکه موضوع اب و فاضلاب روستایی به ما در روزهای پایانی سال ۹۶ محول شد ومنجر به مبادله موافقت نامه شد، خاطرنشان کرد: دو رویکرد در این زمینه باید درنظر گرفت که در این راستا انتقال اب از انتهای شهرک علی اکبر یکی از راهکارهاست که حدود ۱۰۰ کیلومتر تا محدوده مورد نظر می باشد که دارای یک اختلاف ۴۰۰ متری است.

وی خاطرنشان کرد: در رویکرد دوم نیز باید در فاصله ۲۵ کیلومتری خود سفیدابه یک چاه جدید حفر شود با کیفیتی بهتر از چاههای موجود چرا که اگر از چاههای موجود استفاده شود قطعا باید اب شیرین کن هم نصب شود.

ریگی اذعان کرد: رویکرد دوم مطرح شده و امید می رود در روزهای اینده بتوان جلسه ای مشترک بین شرکت اب و فاضلاب شهری و روستایی و سهامی اب منطقه ای و سازمان مدیریت برنامه ریزی استان برگزار شود در این جلسه موارد کمی وکیفی ونیاز تامین منابع مالی مطرح وجمع بندی نهایی یکی از این دو پروژه را در اینده نزدیک عملیات اجرایی آن را اغاز کنیم.

انتهای پیام
Share/Save/Bookmark