داخلی آرشيو خبر صفحه 
۲
امتیاز مثبت 
۱
 
یادداشت/ ابراهیم سراوانی دارنده نشان علمی از دانشگاه آکسفورد
تسطیح بستر دریاچه هامون و رساندن آب توسط خط لوله و حفر چاهک ها راهی جهت نجات هامون
کد مطلب: ۶۳۸۴۵
تاریخ انتشار:يکشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۲۷
ابراهیم سراوانی در یادداشتی تسطیح بستر دریاچه هامون و رساندن آب توسط خط لوله و حفر چاهک ها را راهی جهت نجات هامون و مهار ریزگردها بیان کرد.
تسطیح بستر دریاچه هامون و رساندن آب توسط خط لوله و حفر چاهک ها راهی جهت نجات هامون
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ جهت مهار ریزگردها و همچنین احیای تالاب هامون بر اساس مدلهایی که در جاهای دیگر دنیا نتیجه بخش بوده در سیستان و در سطح دریاچه بسیار وسیع هامون نمی‌توان کار کرد و به احیای دریاچه و مهار ریزگردها پرداخت.

اما به عنوان یک بومی سیستانی که هم درد ریزگردها را تحمل کرده ام و هم احیای دریاچه هامون از آرزوهای دیرینه اینجانب بوده عرض می کنم ورود به این مسئله و حل آن جز با چند گزینه ای که در ادامه عرض می کنم گزینه خاص دیگری نخواهد داشت.

گزینه اول: تسطیح بستر دریاچه هامون و رساندن آب توسط یک خط لوله تقریبا هزار اینچی از یکی از چاه نیمه های چهارگانه به تالاب، واگذاری قطعات کوچک (حداکثر یک هکتاری به سیستانیان متقاضی کشت و کار) فقط به صورت بهره برداری نه تملیکی به آنها و همکاری و همراهی با آنان جهت مکانیزه کردن کشاورزی و استفاده از روشهای نوین آبیاری قطره ای و بارانی برای کاشت درختان غیر مثمر مقاوم به کم آبی به عنوان باد شکن و درختان مثمر مانند توت و گل محمدی برای مصارف مردم و ایجاد صنایع وابسته از جمله صنعت پرورش کرم ابریشم و گلاب گیری و گل خشک کنی و صنایع وابسته .... و کاشت محصولات استراتژیک مانند گندم و جو و ذرت برای به فعلیت رساندن اندیشه ی "سیستان انبار غله ایران".

گزینه دوم: حفر چاهکهایی به قطر حداکثر ۵۰۰ میلی متر به وسیله لوله های فلزی در فواصل منظم برای هر کدام از بهره برداران و کشاورزانی که قصد کشت و کار در بستر هامون خشکیده را دارند و حدود یک تا یک و نیم متر هم این لوله ها بالاتر از سطح زمین قرار گیرند تا در زمان احیانا سیلاب و پر آبی هامون این چاهکها پر و تخریب نشوند و در صورت تردد افرادی در زمان پر آبی یا بی آبی داخل این چاهکها سقوط نکنند و در اختیار بهره برداران هم موتور پمپهای دیزلی یا بنزینی قرار دهیم تا از این آبها جهت کشاورزی به نحو مطلوبی استفاده کنند.

گزینه سوم: برای مهار ریزگردها و گذر از این خشکسالی وحشتناک و ماندگاری مردم بومی سیستان در این منطقه باید ترتیبی اتخاذ شود تا حفر چاه و چاهک جهت بهره برداران بخش کشاورزی در روستاهای حوزه سیستان تسهیل و کمکهای مالی و تجهیزات فنی مانند لوله و موتور پمپ در اختیار مردم به سهولت قرار گیرد تا مردم در همه روستاهای سیستان به خصوص روستاهایی که مستقیما تحت تاثیر ریزگردها قرار گرفته و احتمال تخلیه آنها وجود دارد با حفر چاه و استحصال آب با کاشت درختان غیر مثمر مقاوم به باد و کم آبی و ایجاد باد شکن؛ ماسه بادیها را مهار و از روان شدن و گسترش آنها جلوگیری کنند و در کنار آن با کاشت درختان مثمر ایجاد درآمد پایدار کرده و به ماندگاری آنها در سیستان بزرگ کمک کرد.

انتهای پیام
Share/Save/Bookmark
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۷-۰۲-۰۲ ۰۹:۵۶:۵۲
تو حالت خوش نيست آقاي سراواني (16034)
 
دستان
۱۳۹۷-۰۲-۰۴ ۱۳:۱۰:۳۸
جناب سراوانی هامون بایستی تمام سطحش قرق شود حتی دربستر هامون انسان ترددنکند تا بتواند با همین پوشش گیاهی ضعیف تا اندازه ای خودش را احیا کند با این طرح شما مردم سیستان با شروع بادهای 120روزه زیر خروارها خاک دفن خواهد شد دستگاههای ذیربط بایستی هرچه سریعتر شتران بی سر وصاحب و حتی دامداران را از بستر دریاچه هامون خارج کنند هامون علوفه ای ندارد که در حال حاضر مورد چرا قرار بگیرد (16045)