داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
نگاهی به پروژه های ناتمام در هفته دولت؛
بزرگترین پروژه اشتغالزایی و اقتصادی دولت در شمال سیستان و بلوچستان "نا تمام" مانده است/انتظار 6 ساله برای راه اندازی کارخانه تایر هامون
کد مطلب: ۷۱۲۵۱
تاریخ انتشار:پنجشنبه ۶ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۰۶:۲۸
احداث کارخانه تایر هامون زابل یکی از بزرگترین طرح های اشتغالزایی در استان سیستان و بلوچستان است که در سال ۹۳ توسط رئیس جمهور کشورمان وعده داده شد.
بزرگترین پروژه اشتغالزایی و اقتصادی دولت در شمال سیستان و بلوچستان "نا تمام" مانده است/انتظار 6 ساله برای راه اندازی کارخانه تایر هامون
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ احداث کارخانه تایر هامون یکی از مصوبات سفر دکتر روحانی در سال ۹۳ به استان سیستان و بلوچستان بود که مقرر شده بود در طول سه سال بخش هایی از این پروژه که شامل تکمیل ساختمان ونصب تجهیزات آن می شد به بهره برداری برسد.

با این حال ایده احداث کارخانه لاستیک زابل را می توان یکی از طرح های بزرگ در استان نامید که به گفته مسئولان می توانست برای بیشتر از هزار نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی کند.

همچنین مسئولین بیان داشتند که بیشتر از دو هزار نفر نیز به صورت غیر مستقیم با افتتاح این کارخانه بر سر کار می روند.

با این حال روند احداث کارخانه تایر هامون زابل در این سال ها راکد مانده است که باعث نا امیدی بخش جوان منطقه گشته است.

رضا رحمانی وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت در سال
گذشته که سفری به منطقه سیستان داشت این طرح را یکی از پروژه های الویت دار کشور دانست و افزود: با توجه به اینکه در لاستیک سنگین وابستگی به واردات خارجی داریم یک برنامه خودکفایی در این حوزه تنظیم کردیم و پنج طرح را در کشور آغاز کردیم که از ۱۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت کاری دارند.






تکمیل کارخانه نیاز به 2 هزار میلیارد تومان سرمایه دارد

وی گفت: بیش از دوهزار میلیارد تومان سرمایه برای تکمیل طرح لاستیک سیستان و بلوچستان مورد نیاز است.

معمولا اشتغال در شمال سیستان و بلوچستان وابسته به کشاورزی و دامداری بود، این دو شغل مهم پس از خشکسالی ۲۰ ساله در منطقه به طور کل از بین رفت و مردم به سمت مرز و تجارت چمدانی کشیده شدند.

پس از احداث دیوار بتنی در مرز سیستان نیز مشاغلی که وابسته به این محدوده بود نیز از بین رفت تا مردم عملا بیکاری بی سابقه ای رو به رو شوند.

امیر سارانی یکی از جوانان منطقه سیستان در گفت و گو با خبرنگار ما در همین خصوص گفت: مرز به عنوان یک درآمد پایدار برای مردم منطقه سیستان مطرح بود که به دلیل مسائل مختلفی آن را از خانواده های سیستانی محروم کردند.

وی بیان داشت: بسیاری از جوانان منطقه به دلیل نبود اشتغال از منطقه سیستان مهاجرت کرده اند و به بدترین شکل ممکن در سایر شهرهای ایران در حال زندگی هستند.


بیکاری، جوانان را اجبار به حاشیه نشینی کرده است

سارانی خاطرنشان کرد: بیکاری به حدی به جوانان فشار آورده است که آنها حاشیه نشینی در شهرهای دیگر را به زندگی در سیستان ترجیح می دهند.

وی ادامه داد: دولت در طول چند سال گذشته وعده های زیبایی برای احیای اقتصاد از دست رفته در منطقه سیستان داده است اما هیچکدام محقق نشده است.

این جوان سیستانی بیان کرد: با توجه به اینکه وعده های دولتی ها در سال های اخیر هنوز عملی نشده ، مردم دیگر اعتمادی به وعده های دولتی ها ندارند.






سال گذشته همچنین سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و شرکت جهان پارس موافقتنامه سرمایه گذاری مشترک ده هزار میلیارد ریالی برای سرعت بخشیدن به احداث کارخانه تایر هامون در سیستان و بلوچستان امضا کردند.

به گفته حمیدرضا ملکی مدیرعامل شرکت تایر سازی ایدرو در زابل ، کارخانه لاستیک سازی منطقه سیستان می تواند نخستین کارخانه داخل کشور شود که تایر های سیمی OTR را تولید و بیش از ۶۰ درصد حجم واردات این محصول را کاهش خواهد داد این کاهش واردات، سالیانه پنج میلیون دلار فقط در بخش تولید تایر های رادیال سیمی OTR صرفه جویی ارزی را در پی خواهد داشت .

با این حال علاوه بر کارخانه لاستیک سازی پروژه کارخانه کاشی و سرامیک نیز در شهرستان هامون وجود دارد که به سرنوشت مشابه به این کارخانه دچار شده است.

برای پیگیری این پروژه مهم آخرین وضعیت کارخانه تایر هامون و کاشی و سرامیک سیستان و بلوچستان را از فرماندار شهرستان هامون جویا شده ایم.


دستور اکید رئیس جمهور برای احداث سریع کارخانه


جمیشید رخشانی نسب فرماندار شهرستان هامون در گفت و گو با پایگاه خبری اوشیدا در این خصوص گفت: شهرک صنعتی شهرستان هامون قطب صنعتی شمال سیستان و بلوچستان و تنها شهرک صنعتی فعال در این منطقه است.

وی افزود: احداث کارخانه لاستیک و کارخانه تولید کاشی و سرامیک شهرستان هامون جزوی از دستورات رئیس جمهور کشورمان است که بر آن تاکید ویژه ای دارند.

رخشانی نسب بیان داشت: دکتر اسدی مسئول توسعه محور شرق کشور احداث کارخانه لاستیک سازی و کاشی و سرامیک منطقه سیستان را در سند محرومیت زدایی استان قرار داده است.

فرماندار هامون بیان داشت: رئیس جمهور دستور اکید داده اند تا در سریع ترین زمان ممکن روند احداث آن پیگیری شود.

وی بیان داشت: در بحث کارخانه کاشی و سرامیک نیز که در بخش خصوصی قرار داشت و راکد مانده بود از آن وضعیت خارج شده است و ۶۰ میلیارد تومان با وثیقه مشخص برای ادامه روند احداث آن مصوب شده است و در مسیر اجرایی قرار خواهد گرفت.

علی ای حال امید می رود با توجه به وضعیت اقتصادی در منطقه سیستان پروژه های نا تمام این منطقه در مسیر اجرایی قرار گیرد تا این منطقه نیز همانند سایر استان های کشور طعم اقتصاد قوی را بچشد.


انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark