داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۳
 
محقق و پژوهشگر سیستانی:
تسهیلات اشتغال روستایی هم قفل اشتغال منطقه سیستان را باز نمی کند
کد مطلب: ۶۲۹۹۱
تاریخ انتشار:يکشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۵۷
محقق و پژوهشگر سیستانی گفت: تسهیلات اشتغال روستایی هم قفل اشتغال منطقه سیستان را باز نمی کند بنابراین باید چاره ای دیگر اندیشید‌.
تسهیلات اشتغال روستایی هم قفل اشتغال منطقه سیستان را باز نمی کند
عباس نورزایی در گفت و گو با خبرنگار اوشیدا ابراز کرد: تسهیلات اشتغال روستایی که بعد از انتخابات یعنی از اوایل سال ۹۶ به طور مرتب، آوازه اش گوش زمین و زمان را کر کرده است، حالا در دو ماه باقی مانده سال، به ثبت نام در سامانه کارآ، پاس داده شده است که فرآیند طولانی آن حتی برای چالاک ترین افراد مسلح به کفش فولادین، به پرداخت در سال جاری منجر نخواهد شد.

عضو انجمن علمی اقتصاد کشاورزی آسیا و اقیانوسیه ادامه داد: در حالی که منطقه سیستان، قطب پرورش گوساله محسوب می شود و تعداد زیادی از پرواربندی های گوساله، به دلیل نداشتن نقدینگی تعطیل هستند و مردم این منطقه، مهاجرت را یگانه راه بازیابی حیات می دانند، از بخت بد، این فعالیت اقتصادی مهم سیستان، در سامانه کارآ و مقررات مربوط به پرداخت این تسهیلات، اثری از آن یافت نمی شود.

نورزایی تصریح کرد: بخش قابل توجهی از واحد‌های تولیدی، برای برنامه ریزی تولید خود نیاز به نقدینگی دارند تا بتوانند نهاده های تولید را خرید کنند، اما در کمال تعجب، مقررات این خدمت، تسهیلات سرمایه در گردش را فقط به واحد‌های مستقر در شهرک های صنعتی و شهرهای با جمعیت زیر ده هزار نفر، محدود کزده و عملاً روستاها نادیده گرفته شده اند و مقرره دیگر هم کارمزد بالای آن است که ۱۰ درصد درنظر گرفته شده است.

وی اظهار کرد: این تسهیلات برای یکی دیگر از نیازهای مهم کشاورزی که در شرایط کمبود آب در سیستان، از اولویت بالایی برخوردار است، یعنی توسعه گلخانه ها نیز محدودیت دارد، چرا که تایید طرح های توجیهی این طرح ها را بانک عامل باید انجام دهد و بانک کشاورزی نیز گلخانه هایی با سطحی سه هزار مترمربع و بالاتر را تایید می کند، بنابراین گلخانه های خُرد که از نظر کارشناسان توسعه روستایی، علاج برون رفت از شرایط رکود در سیستان، به حساب می آیند، تسهیلاتی به خود نخواهند دید.

رئیس جهاد کشاورزی اسبق سیستان و نیکشهر اذعان کرد: همین نکات اشاره شده کافی است تا نتیجه گیری کنیم که عملاً تسهیلات اشتغال روستایی، با استراتژی های توسعه کشاورزی در منطقه سیستان، ناهمخوان است و هر کدام معکوس هم طی مسیر می کنند.

نورزایی ادامه داد: سئوال اساسی این است که چه مقامی و تا چه موقع، باید پیگیری کند تا این نقیصه ها مورد اصلاح قرار گیرند و تسهیلات تخصیصی، به بهانه عدم جذب توسط مردم، سر از جیب اعوان و انصار نامدیران سایر نقاط کشور درنیاورد؟

آیا برای جذب نشدن این تسهیلات در این منطقه، مقاصد از قبل پیش بینی شده ای در نظر واضعین چنین مقرراتی بوده است؟

انتهای پیام
Share/Save/Bookmark