داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۵
 
گزارش اوشیدا از وضعیت اعتیاد در سیستان؛
مجاورت با افغانستان عامل افزایش تعداد معتادان در زابل/ بیکاری و رفیق بد از عوامل اصلی اعتیاد+تصاویر
کد مطلب: ۵۹۴۶۳
تاریخ انتشار:شنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۰۵
اعتیاد بلای خانمان سوزی است که گریبان شمار زیادی از افراد جامعه را گرفته و به رغم هشدارها و فرهنگ سازی های فراوان همچنان پیشتاز است.
مجاورت با افغانستان عامل افزایش تعداد معتادان در زابل/ بیکاری و رفیق بد از عوامل اصلی اعتیاد+تصاویر
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ آمار اعتیاد و قاچاق مواد مخدر در سیستان و بلوچستان به دلیل هم جواری با کشورهای افغانستان و پاکستان بالاست و این موضوع سبب به بیراهه کشیده شدن جوانان و نوجوانان بسیاری در منطقه شده است.

با افزایش نرخ بیکاری در منطقه سیستان به دلیل خشکسالی های متوالی و انسداد مرز جوانان بسیاری اوقات فراغت خود را صرف مواد مخدر کرده اند و با این عمل تیشه به ریشه خود و خانواده زده اند.

کمتر معبر یا محله ای را می توان در شهرستان زابل یافت که در آن جوانی ژولیده و تکیده در حال جستجو و تفکیک زباله برای فروش جهت تهیه مواد مخدر نباشد که این امر دل هر انسان آزاد اندیشی را به درد می آورد.

این روزها مواد مخدر سنتی جای خود را به مواد مخدر صنعتی داده اند تا با گرفتن نیرو و غیرت جوانان این مرز و بوم راه های نفوذ دشمنان اسلام و انقلاب در جامعه باز شود که با هوشیاری جوانان و نوجوانان می توان با غول اعتیاد مبارزه کرد.

خبرنگار اوشیدا با حضور در موسسه ترک اعتیاد ترنم زندگی سیستان به گفتگو با مسول این موسسه پرداخته که در ادامه می خوانید.


اعتماد مردم به موسسات ترک اعتیاد هنوز کم است

مسول موسسه ترک اعتیاد ترنم زندگی سیستان عنوان کرد: موسسه ترنم زندگی سیستان، یک مرکز گذری و کاهش آسیب است که با هدف جلوگیری از بیماری HIV برای قشر معتادین، کارتون خواب ها و تزریقی به وجود آمده است.

لشکری به خبرنگار اوشیدا گفت: این مرکز خدماتی از قبیل توزیع وسایل بهداشتی، سر سوزن و سرسرنگ به افراد تزریقی، استحمام، غذای گرم، استراحت گاه، توزیع پمفلت و تراکت و خدمات مشاوره ی و آموزشی و گرفتن آزمایش سریعHIV ارائه می دهد.

لشکری که دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی است ادامه داد:از ابتدای تاسیس مرکز تاکنون افراد زیادی مراجعه کردند و پرونده تشکیل داده اند.

وی ابراز کرد: از آنجایی ک مرکز ترنم یک موسسه تازه تاسیس است و مردم فعلا به آن اعتماد کافی را ندارند تعداد محدودی در حال بهبودی هستند که در این راستا امیدوارم اعتمادها بیشتر شود تا از این طریق افراد بیشتری مراحل درمان را طی کنند.

موسسه‌ی ترنم آمادگی پذیرایی از همه نوع مصرف کننده مواد مخدر را دارد

مسول موسسه ترک اعتیاد ترنم زندگی سیستان ابراز کرد: موسسه‌ ترنم اماده‌ پذیرایی از همه جور افراد از معتادان شیشه و کریستال گرفته تا تریاک و شیره و تزریقی را دارد به طوری که حتی افراد کارتون خواب را هم تحت پوشش قرار می دهیم.

لشکری افزود: تمام هزینه‌های ترک اعتیاد در موسسه برای خانواده‌ها به صورت رایگان است به طوری که تنها هزینه‌ایی که آنان باید متقبل شوند گذاشتن وقت جهت آمدن به مرکز ترنم است.

وی با عنوان اینکه ستاد مواد مخدر استانداری از موسسه ترنم حمایت می کند، بیان کرد: در هر جامعه‌ای که افراد کارتون خواب و معتاد وجود داشته باشد مسلما چهره‌ زیبای آن جامعه از دست می رود.

لشکری خاطرنشان کرد: با کمک کردن به این بیماران می توانیم از خیلی ناامنی‌ها و بیماری‌ها از جمله بیماری ایدز جلوگیری کرد تا جامعه‌ای سالم‌تر داشته باشیم.

فقدان اعتماد مهم ترین مشکل پیش روی موسسه

مسول موسسه ترنم زندگی ابراز کرد: عدم اعتماد معتادان و خانواده های آنان به موسسه مهم ترین مشکل پیش روی موسسه به شمار می رود چرا که با این اوصاف تعداد کمتری را می توان بهبود داد.

لشکری اضافه کرد: متاسفانه سیستان یکی از مناطق پرمصرف مواد مخدر نسبت به سایر شهرها به شمار می رود که این موضوع نشات گرفته از موقعیت جغرافیایی سیستان و همسایگی با کشور افغانستانِ که محل کشت انواع مواد مخدر است می باشد.

وی تصریح کرد: در منطقه‌ی تحت پوشش موسسه ترنم زندگی از هر نوع قشری برای ترک اعتیاد مراجعه می کنند ولی بیشتر مراجعه کنندگان را خانواده‌های کم سواد و بی بضاعت تشکیل می دهند.

لشکری همچنین گفت: مرکز ترنم مسئولیت ترک معتادان را بر عهده ندارد بلکه به عنوان یک راهنما خانواده‌های بیماران را تحت پوشش قرار می دهد و اگر کسی از مراجعین قصد ترک کردن داشته باشد با معرفی آن ها به کمپ به بهبود حالشان کمک می کنیم.

لشکری عنوان کرد: متاسفانه جوانان از طریق رفقای ناباب در معرض اعتیاد قرار می گیرند بنابراین با تشخیص دوست خوب از دوست بد می توانند در برابر اعتیاد ایستادگی کنند چرا که طبق مصاحبه‌های مرکز ترنم با بیماران، اولین و بزرگترین عامل اعتیاد رفقای ناباب عنوان شده است.

وی تاکید کرد: با فرهنگ سازی بیشتر، اطلاع رسانی قوی و به موقع و برگزاری کلاس های آموزشی و مشاوره ای برای خانواده ها می توان از بروز اعتیاد در جامعه کاست.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه پس از ترک از افراد پشتیبانی انجام می دهید ابراز کرد: متاسفانه مرکز ترنم آن چنان توانایی برای تضمین شغل برای این افراد را ندارد و در این راستا تنها میتوانیم به بهبود بیماری آنان کمک کنیم.

مسول مرکز ترنم زندگی سیستان با بیان اینکهمرکز ترنم نه تنها خطری برای معتادان ندارد بلکه این مرکز در بهبود معیشت به آن ها کمک می کند، اظهار کرد: در جامعه خطرات زیادی معتادان را تهدید می کند چرا که وضعیت بهداشتی این افراد خیلی بد است و خوراک، پوشاک و مکان مناسبی برای استراحت و زندگی آنان وجود ندارد.

لشکری تاکید کرد: نظارت بر کلینیک های ترک اعتیاد بسیار خوب است به طوری که ناظران هر چند مدت به مرکز ترنم مراجعه کرده و به صورت دقیق نظارت می کنند.

انتهای پیام///
Share/Save/Bookmark