داخلی آرشيو گزارش صفحه 
امتیاز مثبت 
۷
 
سیستان در سایه بی مهری
در عین آمادگی به جشنواره اقوام ایران زمین دعوت نشدیم/با این حرکات فرهنگ و تمدن بزرگ سیستان در دنیا کمرنگ نمی شود
کد مطلب: ۳۴۳۶۲
تاریخ انتشار:دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۵۵
هشتمین جشنواره بین المللی فرهنگ اقوام ایران زمین، مهرماه سالجاری در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی استان گلستان بدون نماینده ای از سیستان برگزار شد.
در عین آمادگی به جشنواره اقوام ایران زمین دعوت نشدیم/با این حرکات فرهنگ و تمدن بزرگ سیستان در دنیا کمرنگ نمی شود
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: هشتمین جشنواره بین المللی فرهنگ اقوام ایران زمین، مهرماه سالجاری در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی استان گلستان با حضور بیش از ۵۰ سفیر و کاردار و ۱۰ کشور عضو اکو و ۳۰ استان کشور برگزار شد،این در حالی ست که متاسفانه نماینده ی از منطقه سیستان در این جشنواره دعوت نشده و بهتر است بگوییم سیستان با عظمت و گذشته چندین هزار ساله اش دیده نشده است و این جای بس تاسف است که آیا این مسئله از روی بغض و کینه و کم کاری مسئولین صورت گرفته ؟ یا از قهر زمین با هامون خشکیده ؟ یا از سکوت و صبوری مرزداران نشات گرفته؟هر چه که هست خوشایند سیستان و مردم صبور آن نیست.





سیستانیهای گلستان همیشه دغدغه و تلواسه ی هویت خویش را داشته اند و علی رغم قرار گرفتن در مناسبات بسیار مساعد شمالی کشور هیچگاه از پیوندهای تاریخی و فرهنگی شان نبریده اند،دیده شده که در بعضی موارد از مردم خاستگاهشان هم در این مسیر پیشتر رفته اند و پایداریهای استوارتری در حوزه فرهنگ از خود نشان داده اند و روشن است که از متولیان فرهنگی سرزمین مادریشان انتظار یاری و کمک داشته باشند.





در سالهای گذشته در خلال جشنواره های محلی این بزرگواران با برپایی غرفه هایی برای آشنا سازی بازدیدکنندگان جشنواره های اقوام تلاشهای ستودنی انجام داده اند و در یک یا دو مورد میراث فرهنگی استان هم مساعدتها وهمراهی هایی داشته است و با ارسال صنعتگران صنایع دستی و کتاب و اقلام فرهنگی دیگر به نقش مورد اتنظار پاسخ هایی داده است ولی باز جای نگرانی دارد که در دو سال اخیر همراهی شایسته یی از سوی متولیان فرهنگی استان برای بهره برداری از فضاهای موجود در کشور برای شناسایی و معرفی شاخصه های فرهنگی منطقه دیده نشده است و جای نگرانی دارد.

حجت الاسلام علی اکبر کیخا امام جمعه شهرستان زابل ضمن ابراز تاسف از این اقدام بیان کرد: با پیگیریهای که انجام دادم ،مشخص نماینده ای از سیستان در جشنواره اقوام ایران زمین در گلستان حضور نداشته است.

وی افزود: میراث فرهنگی استان در این خصوص هیچ اقدامی  و پیگیری صورت نداده است.

حجت الاسلام کیخا ادامه داد: میراث فرهنگی استان نه تنها در این جشنواره کوتاهی کرده بلکه نسبت به آثار باستانی استان نیز غافل است.

وی گفت: ارزش شهر سوخته سیستان از بشکه های نفت نیز بالاتر و یک میراث باستانی ماندگار جهانی است که با رسیدگی و انجام کار فرهنگی در سالی که مزین به اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی است به یک منبع در آمد برای ساکنین سیستان تبدیل می شود ولی متاسفانه از دید میراث فرهنگی استان غافل مانده است.

سید باقر حسینی نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی با ابراز نگرانی از نبود نماینده سیستان در این جشنواره گفت: اعزام نکردن نماینده سیستان در جشنواره اقوام ایران زمین که در 16 مهرماه در گلستان برگزار شد،خیانت به فرهنگ و تمدن چندین ساله سیستان کهن است.

وی افزود: این رخداد نه تنها نشانه بی توجهی به فرهنگ و اصالت سیستان است،بلکه نشان از بی توجهی به قوم بزرگ سیستانی در ایران بزرگ دارد که روزگارانی این قوم بزرگ منشا خیرات بوده است و هم اکنون نیز به عنوان دلاور مردان و مرزداران صبور شرق کشور ،مردانه از مرز و کیان خود حفاظت می کنند.
وی ادامه داد: سیستانی که در تاریخ نمونه غیرت،مرزداری و مرزبانی به حساب می آمده،بخاطر بی توجهی ها بعضی از افراد بدلایل مختلفی سبب شد نماینده ای از سیستان در این جشنواره شرکت نکنند.

حسینی بیان کرد: با این حرکات فرهنگ و تمدن بزرگ سیستان که در دنیا منحصر به فرد است ،کمرنگ نمی شود و مسئولین در هر جایگاه و مقامی باید امین مردم باشند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار اوشیدا که آیا این موضوع مورد پیگیری قرار می گیرد یا خیر گفت: قطعا این موضوع پیگیری شده است و روند پیگیریها ادامه خواهد داشت چرا که این خواسته مردم شریف سیستان می باشد.

علیرضا خسروی رئیس میراث فرهنگی و گردشگری زابل در گفت و گو با خبرنگار اوشیدا اظهار داشت: هیچ گونه دعوتنامه و فراخوانی جهت حضور نماینده سیستان در جشنواره اقوام ایران زمین دریافت نکردیم.

وی با بیان اینکه یکی از بانوان صنعتگر سیستانی آمادگی حضور در این جشنواره را داشت گفت: آمادگی حضور در این جشنواره را داشتیم اما در کمال بی مهری دعوت نشدیم.

امید می رود یکی از اهداف سازمانهای فرهنگی در استان تعریف برنامه هایی برای ایجاد همدلی وهمگرایی فرهنگی درسطح ملی وحتی بین المللی باشند مگر شهر سوخته ثبت جهانی نشده؟ پس متولیان فرهنگی استان باید و ضرورتا قامت خویش را بالانگهدارند و از هویت فرهنگی استان و علی الخصوص سیستان صیانت کرده و معرفی شایسته ی از فرهنگ و آیین و رسوم چندین هزار ساله سیستان کهن در برنامه ها خود بگنجانند.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark