داخلی آرشيو مقاله صفحه 
امتیاز مثبت 
۱
 
شاخص هاي اخلاقي در افزايش رزق و روزي چیست؟
سردبیر
کد مطلب: ۱۱۳۹۶
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۱۹
اوشیدا: امام صادق(ع) در این زمینه می‌فرمایند: «به هر خانواده‌ای كه سهم آنان از رفق و همدلی هدیه شده باشد (با یكدیگر با رفق و ملایمت رفتار كنید) خداوند حتما رزق آنان را افزایش خواهد داد.
شاخص هاي اخلاقي در افزايش رزق و روزي چیست؟
پایگاه خبری اوشیدا:
حیطه‌های موثر اخلاق خوب در افزایش رزق و روزی

۱- همدلی اهل خانه
خانواده‌ای كه در آن رحمت و رافت حاكم باشد، زمینه بارش رحمت الهی را برخود هموار می‌كنند. مصداقی از رحمت خداوند، توسعه رزق خانواده است.
امام صادق(ع) در این زمینه می‌فرمایند: «به هر خانواده‌ای كه سهم آنان از رفق و همدلی هدیه شده باشد (با یكدیگر با رفق و ملایمت رفتار كنید) خداوند حتما رزق آنان را افزایش خواهد داد.
در تقدیر معیشت همدلی بهتر از ثروت زیاد است. با رفق (درزندگی) هیچ كمبودی وجود ندارد و با اسراف و ولخرجی، هیچ چیزی باقی نمی‌ماند. خداوند رفیق خوبی است و رفق را دوست دارد.

۲- خوش رفتاری با همسایه‌ها
تاثیر همدلی، ملایمت و خوش رفتاری در جلب و افزایش روزی، محدود به دیوارهای خانه و اهل خانه نیست، بلكه خوش رفتاری با همسایه‌ها و اهل محل نیز عاملی موثر برای افزایش روزی است. امام صادق(ع) نیز در این باره می‌فرمایند: «خوش رفتاری با همسایه، موجب افزایش روزی است»

۳- ارتباط با خویشاوندان
ارتباط با بستگان و مشاركت در غم و شادی آنان و مطلع شدن از احوال و روزگارشان ثمرات و بركات مادی و معنوی فراوانی در پی دارد كه از جمله بركات مادی آن، افزایش رزق و روزی است. امام صادق(ع) در این خصوص می‌فرمایند: «ارتباط با خویشاوندان باعث نیكی اخلاق، پاكیزگی روح، افزایش رزق و تأخیر در مرگ او می‌شود.»
امام باقر(ع) نیز بركات ارتباط با خویشان و بستگان را، پاكیزه شدن اعمال، دفع بلا، رشد ثروت، طول عمر، وسعت رزق و محبوبیت در بین خانواده معرفی كردند.
پیامبر اعظم(ص) در این زمینه فرمودند: «هر كس دوست دارد كه خداوند عمر او را دراز و رزق او را زیاد كند، پس با خویشان و بستگان خود رابطه داشته باشد»  همچنین آن حضرت می‌فرمایند: «صله رحم تزید فی العمر و تنفی الفقر» صله رحم موجبات ازدیاد عمر و از بین رفتن فقر را فراهم می‌آورد.

۴- خوش رفتاری با مردم
مهربانی و خوش رفتاری با خلق خدا، زمینه ساز مهربانی و لطف خداوند نسبت به افزایش رزق و روزی انسان است. گام اول خوش رفتاری، آزار ندادن مردم است. از دیدگاه امام صادق(ع) یكی از عوامل افزایش رزق و روزی همین نكته است: «ترك آزار مردم و جار و جنجال، روزی را افزایش می‌دهد»
در گام بعدی، باید خوش رفتاری را به جای بدرفتاری و نیكی را به جای بدی نهاد. بخشی از پاداش مادی نیكی به مردم، رفع فقر از زندگی و زیاد شدن رزق آدمی است. امام باقر(ع) می‌فرماید: «البرو صدقه السر، ینقیان الفقر» نیكی به مردم و صدقه پنهانی فقر را از بین می‌برند.
همچنین امام كاظم(ع) در نصیحتی به هشام ابن حكم در مورد اثرات مادی رفق و نیكی و خوش اخلاقی می‌فرمایند: «بر تو باد كه با دیگران، با رفق و ملایمت رفتار كنی، چرا كه رفق، مبارك و بابركت، و تندخویی شوم و ناپسند است. رفق، نیكی و خوش اخلاقی با دیگران، شهرها را آباد و رزق‌ها را افزون می‌كند.»  حاصل آنكه خوش رفتاری در بین خانواده، با همسایگان، بستگان و سایر مردم، علاوه بر اثرات معنوی و نزدیك شدن به قله‌های كمال، در زندگی مادی نیز اثربخش است و یكی از آثار آن، افزایش درآمد و بهره وری از آن و بهبود وضع معیشتی انسان است.

منابع: (الكافی، ج۲، ص۱۱۹)
(بحارالانوار، ج۷۴، ص۱۰۳)
(توحید صدوق، ص۴۶۰)
(شرح رساله حقوق امام سجاد(ع)، ص۴۶۴)
Share/Save/Bookmark