داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۴
 
گزارش اوشیدا از زنگ خطر کمبود فرآورده های خونی در زمستان؛
خاموشی شریان زندگی بیماران تالاسمی با کاهش اهدای خون / اهدای خون در سیستان و بلوچستان نیاز به فرهنگ سازی دارد
کد مطلب: ۴۱۴۵۶
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۲۴
مراکز درمانی در تمامی فصول سال برای نجات جان بیماران به خون و فرآورده های خونی نیازمند هستند.
خاموشی شریان زندگی بیماران تالاسمی با کاهش اهدای خون / اهدای خون در سیستان و بلوچستان نیاز به فرهنگ سازی دارد
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: با توجه به آغاز فصل زمستان و سرمای هوا تعداد مراجعه کنندگان برای اهدای خون به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و این در حالی است که مراکز درمانی در تمامی فصول سال برای نجات جان بیماران به خون و فرآورده های خونی نیازمند هستند.
اهدای مستمر خون بخصوص در بخش تامین پلاکت برای بیماران خاص بسیار حائز اهمیت است، تامین خون مورد نیاز بیماران در روزهای سرد سال یکی از چالش‌های این روزهای پایگاه انتقال خون زابل است.
از بین فرآورده‌های خونی آنچه که بیشتر در این روزها ایجاد نگرانی‌می‌کند، پلاکت است؛ چرا که پلاکت عمر سه روزه دارد و امکان ذخیرسازی بیشتر از این مدت میسر نیست.
مبتلایان به انواع سرطان‌های خون، بیمارانی که تحت شیمی درمانی قرار می‌گیرند یا پیوند مغز استخوان انجام داده‌اند از جمله افرادی هستند که نیاز به پلاکت دارند. برای افزایش تعداد پلاکت خون این دسته بیماران در هر نوبت ۳ تا ۵ واحد و در بعضی مواقع ۱۰ واحد پلاکت تزریق می‌شود.
از این رو باید در تمام طول سال از جمله فصل زمستان با مراجعه به پایگاههای انتقال خون ضمن مشارکت در این اقدام حیاتی از اجر معنوی این انفاق والا نیز برخوردار شد.

علی یعقوبی سرپرست پایگاه انتقال خون شهرستان زابل در گفتگو با خبرنگار اوشیدا گفت: کمبود خون در همه گروه های خونی احساس می شود، هر ساله در فصل سرما در تمام کشور کاهش تعداد اهدا کننده خون را داریم ولی در سیستان و بلوچستان چون فرهنگ سازی نشده این کاهش محسوس تر است.

یعقوبی گفت: مخصوصا در این استان که تعداد ۲۶۰۰ نفر مبتلا به تالاسمی داریم که بیشتر از حد طبیعی است و بیشتر از ازدواج های فامیلی بوجود می آید.

وی بیان داشت: اهدای خون هم سنت است و هم برای سلامتی شخص مهم است در کشورهای اروپایی که پایبند اعتقادات دینی نیستند اما برای سلامتی خودشان ارزش قائل می شوند و خون اهدا می کنند.

سرپرست پایگاه انتقال خون زابل با بیان اینکه در استان ما فرهنگ سازی کافی برای اهدای خون انجام نشده است،گفت: باید بدانیم که خون دادن سبب رفع کسالت و خواب آلودگی ، باز شدن شریان های خونی و تاثیر مثبت بر غلظت خون می شود.

وی تصریح نمود: با ۳الی ۴ بار خون دادن در سال ضرری فرد اهدا کننده را تهدید نمی کند، قبلا شایعه بود که خون دادن برای خانم ها ضرر دارد اما علم ثابت کرده هیچ ضرری ندارد بلکه مفید است و مغز استخوان و کبد را فعال کرده و مشکل کم خونی آنها را رفع می کند.

یعقوبی اظهار کرد: در این استان نیازمند فرهنگ سازی بیشتر در بحث اهدای خون هستیم.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark