داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
زابل و بیرجند دو شهر متفاوت در مدیریت
کد مطلب: ۶۵۹۵۶
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۳۸
کارشناس محیط زیست گفت: عمدتاً آب شرب بیرجند از منابع آبی زیر زمینی تامین می شود که در این بین ۱۳ حلقه چاه و یک قنات، آب شرب این شهر پر جمعیت را تامین می کنند.
زابل و بیرجند دو شهر متفاوت در مدیریت
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ آب مهمترین مسئله در ادامه زندگی برای همه جانداران روی کره زمین محسوب می شود این مایه حیات که دانشمندان آن را درآینده کمیاب عنوان کرده اند امروزه با بحران رو به رو است.
زابل یکی از شهرهای استان سیستان و بلوچستان است که  بیش از بیست سال با پدیده خشکسالی دست و پنجه نرم می کند، این منطقه که آب شرب خود را با شهر زاهدان نیز تقسیم می کند اکنون با پدیده کم آبی رو به رو شده است.
آب شرب زابل معمولا از حق آبه تالاب هامون تامین می شود، آبی که از کشور افغانستان باید در فصول مختلفی از سال رها سازی شود تا به چاه نیمه ها وارد شوند، در سال های گذشته سیلاب های مختلفی نیز از کشور افغانستان بسوی ایران سرازیر می شد که برای مهار آنها برخی از کانال ها و رودخانه های سیستان آب گیری می شدند.
با این حال برخی از صاحب نظران در سیستان ، مدیریت ضعیف را عامل خشکسالی در سیستان می دانند، اما نگاه برخی دیگر ازکارشناسان نیز به عدم مذاکره وزارت خارجه با کشور افغانستان معطوف می شود.
علی ملاشاهی کارشناس محیط زیست در این خصوص گفت: بیرجند شهری در فاصله ۳۶۱ کیلومتری زابل است که از منابع محدود آبی برخوردار است.
وی افزود: عمدتاً آب شرب این منطقه از منابع آبی زیر زمینی تامین می شود که در این بین ۱۳ حلقه چاه و یک قنات، آب شرب این شهر پر جمعیت را تامین می کنند.
ملاشاهی ادامه داد: اما از نظر ظاهری اگر به دو شهر زابل و بیرجند نگاه کارشناسانه داشته باشیم ، متوجه خواهیم شد که زابل از نظر پیشرف سال ها با بیرجند فاصله دارد، به گونه ای که نه تنها در این شهر مشکل آب شرب وجود ندارد بلکه از نظر ظاهری و جذب توریست توانسته است موفقیت های بزرگی به دست آورد.
وی ادامه داد: پس ابتدا می توان عمده مشکلات به وجود آمده در زابل را به مدیریت ضعیف نسبت داد، چرا که زابل نه تنها از منابع آبی بیشتری نسبت به بیرجند برخوردار است بلکه با توجه به وجود آثار باستانی متعدد می توانست از نظر جذب توریست نیز از بیرجند فاصله بگیرد.
اخیرا امام جمعه زابل نیز به مدیریت ضعیف در برخی از شهرهای سیستان انتقاد کرده است و گفت: مدیری که توان اثر بخشی در شهر را ندارد خود باید اسعفا بدهد زیرا آن جایگاه را غصب کرده است.
حجت الاسلام علی اکبر کیخا اظهار کرد: اعتماد به جوانان می تواند برخی از مشکلات را از بحران خارج کند چرا که در طول سال های انقلاب این جوانان بودند که توانستند موفقیت های بزرگ در مسائل مختلف از جمله صنعتی،علمی و همچنین پزشکی کسب کنند.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark