داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
‍ در سال حمایت از کالای ایرانی؛
ماست کارلا، محصولی از گیاه دارویی ضد دیابت
کد مطلب: ۶۴۱۴۹
تاریخ انتشار:يکشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۰۸
ایران سرسار از دانشمندان و محققان ارزشمندی است که با حمایت از آنان در سال حمایت از کالای ایرانی زمیته های رشد کشور را فراهم آورد.
ماست کارلا، محصولی از گیاه دارویی ضد دیابت
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: با حمایت از محققان ایرانی به طور حتم می توان زمینه اشتغال شمار زیادی از جوانان رافراهم و با تولید کالای ایرانی از بسیاری از کالاهای بیگانه رهایی یافت.

تولیدکنندگان ایرانی در بسیاری از موارد محصولاتی در حد نوع خارجی و حتی برتر از آن تولید کرده اند اما در بسیاری از موارد مورد بی مهری مردم و مسئولان در فروش و اجرای آن مواجه شده اند.

در سال حمایت از کالای ایرانی ماست کارلا توسط پژوهشگران سیستانی و بلوچستانی تولید خواهد شد که این ماست می تواند در رفع بیماری دیابت موفق عمل کند که در این راستا انتظار می رود مردم و مسئولان از این محصول حمایت کنند تا نتایج ارزشمند حاصل شود و بیماران دیابتی نیز از رنج جانکاه این بیماری رهایی یابند.

عضو انجمن علمی اقتصاد کشاورزی ایران به خبرنگار اوشیدا گفت: شرایطی فراهم شد تا در سال ۲۰۰۴ میلادی، به یک فرصت مطالعاتی از سوی سازمان تحقیقات کشاورزی، به کشور چین عزیمت کنم و در بازگشت به کشور، برای اولین بار اطلاعات مکتسبه از مراکز تحقیقات آن کشور و سایر منابع، ابتدا با همکاری یکی از کشاورزان روستای کهیر شهرستان کنارک به کاشت گیاه موموردیکا کارانتیا(کارلا) اقدام کنیم و اطلاعات بومی به‌دست آمده را به اطلاعات قبلی افزوده و کتابی با عنوان «کارلا، مؤثرترین گیاه در درمان دیابت» را تألیف و آن را در تیراژ چهار هزار جلد چاپ و در سطح کشور منتشر کنم.

عباس نورزایی افزود: از آن پس در مناطق زیادی از کشور، کشاورزان به کاشت این گیاه، اقدام کرده و بیماران از این گیاه دارویی به اشکال مختلف استفاده می‌کنند که یکی از اشکال مصرف این گیاه دارویی، خوردن خرده‌شده‌ی آن با ماست می‌باشد.

عضو انجمن علمی اقتصاد کشاورزی اقیانوسیه و آسیا تصریح کرد: میوه‌ی این گیاه وقتی هنوز نارس است، باید خورده شود، در این شرایط، بیماران با یک چالش عمده برای درمان خود روبرو هستند و آن این‌که تلخی این میوه، باعث می‌شود تا عمل بلع، به سختی صورت پذیرد و کثیری از بیماران از درمان با این میوه، محروم باشند.

وی ابراز کرد: بنابراین در یک طرح تحقیقاتی، فرمولاسیون ترکیب این دو ماده(ماست و کارلا) با هم‌کاری مرکز آموزش جهادکشاورزی شهید خیابانان زاهدان، به‌دست آمد و انشاءالله به زودی، مقادیری از ماست‌کارلای لیوانی در مقیاس ۱۰۰ گرمی پاستوریزه، تولید و به صورت آزمایشی در اختیار بیماران داوطلب گذاشته خواهد شد.

این محقق و پژوهشگر سیستانی ادامه داد: تولید این محصول، اهدافی از قبیل افزایش مصرف گیاه دارویی کارلا، تسهیل عمل بلع گیاه و جلوگیری از کاهش مواد مؤثره‌ی دارویی گیاه را دنبال می کند.

نورزایی خاطرنشان کرد: طی فرآیند این طرح، میوه‌ی کارلا در مزارع استان سیستان و بلوچستان و به‌ویژه در مزرعه‌ی مرکز آموزش جهادکشاورزی شهیدخیابانیان زاهدان، تولید می‌شود؛ سپس وارد کارگاه شده، شست‌شو، خرد و فریز می‌شود و به مرور در کارخانه، با ماست کم‌چرب، مطابق فرمولاسیون ترکیب شده، در لیوان‌های ۱۰۰ گرمی بسته‌بندی و در اختیار داوطلبین مصرف قرار می‌گیرد.

وی ابراز کرد: همه‌ی منابع مورد کاوش، بر تأثیر این گیاه در کاهش و تنظیم میزان قند خون، تنظیم کلسترول و استفاده از آن برای لاغری، تأکید دارند.

نورزایی بیان کرد: امید می‌رود با تولید این محصول؛ کشاورزان برای تولید بیش‌تر این گیاه که عمل‌کرد خوب و اقتصادی خود را در مزارع استان سیستان و بلوچستان، به اثبات رسانده است، تلاش کنند، وزارت جهادکشاورزی، حمایت‌های لازم را از کشاورزانی که مبادرت به کاشت این گیاه می‌نمایند، به صورت شفاف اعلام کند و کارخانجات لبنیات، با اخذ مجوزهای لازم بهداشتی نسبت به تولید آن در مقیاس تجاری، اقدام کنند.
انتهای پیام
Share/Save/Bookmark