داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
کوچ 2 هزار کیلومتری به زیر زمین برای فرار از خشکسالی
کد مطلب: ۶۵۸۸۴
تاریخ انتشار:جمعه ۲۱ دی ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۰۵
بحران آب درجهان باعث شده است تا انسان ها علاوه بر استفاده مکرر از آب های سطح زمین به استخراج آب های زیر زمینی دست بزنند .
کوچ 2 هزار کیلومتری به زیر زمین برای فرار از خشکسالی
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا، وجود آب های ژرف برای اولین بار توسط دکتر دهمرده نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی به مردم شمال استان سیستان و بلوچستان اطلاع رسانی شد.
آب های ژرف از جمله آب های زیر زمینی هستند که در صورت نیاز با توجه به خشکسالی مطلق در یک منطقه، آن را استخراج و به بهره برداری می رسانند.
تنها راه استخراج این نوع آب از زیر زمین استفاده از دکل های نفتی است، دکل های نفتی که توانایی حفر بستر زمین را تا کیلومتر ها دارند، برای استخراج این نوع آب ها به کار می روند.
برای اولین بار در کشور آب های ژرف در سیستان کشف شد و پس از دو دهه خشکسالی در این منطقه تصمیمات برای استخراج این نوع آب گرفته شد تا سیستان از معضل بی آبی نجات پیدا کند.
به گفته حبیب الله دهمرده نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی تنها بنیان گذار این طرح خود اوست، و بانی کار برای عملی ساختن این پروژه فعالیت ها و تلاش های این مسئول سیستانی است.
دهمرده که سالها در سمت های استانداری سیستان و بلوچستان و همچنین ریاست دانشگاه های مختلف استان ریاست کرده است ، تحقیقات لازم را برای دست یابی به آب های ژرف طی سال های مطالعه تکمیل و سپس اقدام به استخراج این آب از بستر زمین کرده است.
طی اعلام کارشناسان ۵۰ سال قبل کشور لیبی به دنبال کشف چاه نفت در یکی از اکتشافات خود به چاه آب عمیقی دست می یابد که برای اولین بار در جهان این کشور را به عنوان اولین دارنده آب ژرف می شناسند.
گفته می شود ، بزرگترین سفره آب زیرزمینی فسیلی در کشورهای لیبی، چاد، مصر والجزایر بوده که با هم حدود ۱.۵ برابر مساحت ایران مساحت دارد.
با این حال کشورهای مختلفی در این سالها به دنبال استخراج آب های زیر زمینی بوده اند، اکثر آب های ژرف شیرین هستند و برای استفاده در مصارف خانگی استفاده می شوند.







بحران آب درجهان باعث شده است تا انسان ها علاوه بر استفاده مکرر از آب های سطح زمین به استخراج آب های زیر زمینی دست بزنند که این موضوع برای اولین بار در ایران در سال ۱۳۹۵ در نشست اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات با معاون علمی و فناوری رییس جمهور توسط حبیب الله دهمرده نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی مطرح شد.
دهمرده خود در این خصوص می گوید: بسیاری از کارشناسان پس از مطرح شدن این طرح سنگ اندازی هایی برای عدم اجرای آن داشتند، برخی از آنها بر این باور بودند که دانش استخراج آب های ژرف در ایران وجود ندارد و تنها در اختیار کشورهای فرانسه و روسیه است.
وی افزود: پس از دو سال مطالعه توانستیم دانش آب های ژرف را بومی کنیم و سپس استخراج این مایه حیات را در شهرستان هامون منطقه سیستان آغاز نماییم.
نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ۲۵ میلیارد تومان برای این پروژه اعتبار تخصیص داده شده است گفت: این چاه به عنوان مادر چاه در سیستان حفاری شده است و برای دسترسی کامل به کل آب های ژرف نیاز به حفر چاه های بیشتری داریم.







دهمرده عمق حفر چاه ژرف در سیستان را ۲ هزار متر عنوان کرد و اظهار داشت : پس از انجام تست های اولیه معلوم شد که آب این چاه شیرین و قابل شرب است.
همواره در تمامی عملیات ها و پروژه های موفق، برخی از افرادی وجود دارند که با این پروژه ها مخالفت کنند ، در سیستان نیز یکی از مسئولان پر نفوذ بارها با این پروژه مخالف و اذهان عمومی را نسبت به حفر این چاه فریب داد.
با این حال عملیات حفاری آب های ژرف در سیستان همچنان پایدار ماند تا سیستانیان چشم امید برای جاری شدن آب های ژرف در رودخانه ها و از همه مهمتر بخش کشاورزی باشند.
با خشک شدن نیمی از آب چاهنیمه ها در سیستان، تنها امید مردم سیستان به وجود آب های ژرف است.


انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark