داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
گزارش اوشیدا از مبارزه همه جانبه با احتکار؛
برخورد جدی نهادهای مسئول با محتکرین/بسیج دارای ظرفیت والایی برای مبارزه با احتکار است
کد مطلب: ۶۴۳۵۷
تاریخ انتشار:دوشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۴۵
در حالی مبارزه همه جانبه نهادهای مربوطه با محتکرین ادامه دارد که با ورود بسیج به صف مبارزه با احتکار مواد غذایی و کالاهای اساسی امیدها برای برچیده شدن بساط این سودجویان بیش از پیش قوت گرفته است.
برخورد جدی نهادهای مسئول با محتکرین/بسیج دارای ظرفیت والایی برای مبارزه با احتکار است
به گزارش اوشیدا، بی شک هر ایرانی این روزها بارها کلمه احتکار را شنیده و یا در مورد کشف انبار های بزرگ مواد غذایی و ضروری احتکار شده خبرهایی در رسانه های جمعی و شبکه های مجازی مطالعه کرده است، احتکار در لغت به معنای نگهداری طعام به انتظار گران شدن آن است و در اصطلاح نیز عبارت از حبس گندم، جو، خرما، کشمش و روغن حیوانی و خودداری از فروش آنها است.

احتکار از صدها سال پیش تا به امروز در اقتصاد همه کشورها و از جمله ایران وجود داشت و در هر جایی که نفع و سودی وجود داشته باشد، عده ای سودجو وارد میدان شده و مفاسد مربوط به آن نیز به چشم می‌خورد، که در پاره ای از مواقع کالاهای احتکار شده پیش از وارد شدن به بازار توسط عوامل مربوطه کشف شده و بین مردم تقسیم می شود، در واقع یکی از راهکار‌هایی که قانون می‌تواند از حقوق مصرف‌کنندگان حمایت کند، حمایت کیفری از حقوق آنهاست. احتکار از جمله رفتارهایی محسوب می‌شود که با حقوق مصرف‌کنندگان در تعارض است و به همین دلیل نیز در سال ۱۳۶۷ قانونی برای مبارزه با این پدیده شوم تصویب شد.

در دین مبین اسلام نیز همواره احتکار جزء موارد ممنوعه بوده و فردی که به این عمل اقدام می‌کند یعنی همان محتکر، مورد لعن خداوند، پیامبر و ائمه اطهار (علیهم‌السلام) است. ذکر احادیثی مانند «المحتکر ملعون» و «المحتکر کالملحد» نیز بیانگر این موضوع است. در برخی احادیث و روایات نیز آمده است که هر کسی ارزاق ضروری مردم را بیش از ۴۰ روز نگاه دارد، ملعون محسوب می‌شود و مورد لعن و نفرین خداوند قرار می‌گیرد.از جمله دلایل تاکید دین مبین اسلام برای منع احتکار، زیان‌آور بودن آن برای مردم و جامعه و نیز ننگ بودن مشاهده آن در ممالک اسلامی است.

بسیج به جمع مبارزه با محتکرین پیوست
همزمان با عملیات گسترده وزارت اطلاعات در شناسایی انبارها و مراکز بزرگ نگهداری غیرقانونی کالاها، سپاه و بسیج نیز به صف تعقیب کنندگان احتکار کالا پیوستند و برای کشف انبارهای محتکرین وارد عمل شدند

در همین رابطه سردار امان اله گشتاسبی در خصوص کالاهای احتکار شده توسط برخی سودجویان از آمادگی سپاه و بسیج در رسیدگی به پرونده های قاچاق، اختفاء کالا، مبارزه با گران فروشی و همچنین مقابله با اخلال گران و مفسدان اقتصادی خبر داد و گفت: وظیفه همه آحاد مردم این است که در این مورد چشم بینای نهادهای نظارتی باشند.

وی احتکار را منکر اجتماعی دانست و افزود: برای مقابله با این منکر، مردم و بسیج همه باید به عنوان نیروی انقلابی وارد میدان شوند و اگر موردی در این خصوص مشاهده کرده و سراغ دارند آن را به مراجع ذی صلاح اطلاع دهند تا در اسرع وقت اقدام قاطعی در برخورد با محتکرین کالا صورت گیرد.

فرمانده سپاه سلمان استان سیستان و بلوچستان با اشاره به ضربه ای که محتکرین کالا به اقتصاد کشور وارد می کنند، خاکرنشان کرد: از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون گروه های بسیاری به دنبال ضربه زدن به نظام اسلامی بوده اند، اما مردم با بصیرت کامل و تبعیت از مقام معظم رهبری مقابل آنها ایستادگی کرده و از انقلاب، دستاوردها و آرمان های آن به بهترین نحو حفاظت کردند.

وی در تکمیل مطلب فوق با اشاره به موفقیت های بسیج که نیرویی انقلابی و از بطن خود مردم است، اذعان داشت: همانگونه که در دوران هشت سال دفاع مقدس، فتنه ۸۸ و غیره جواب دندان شکنی به دشمنان دادیم این بار هم با شناسایی و معرفی محتکران می توان آرامش جامعه را حفظ و خدمت بزرگی به انقلاب، کشور و مردم کرد.

سردار گشتاسبی خواستار برخورد جدی با محتکرین کالا شد و خاطر نشان کرد: شناسایی اخلالگران بازار در دستور جدی سپاه و بسیج قرار دارد.

کشف ۱۶۴ تن مواد غذایی احتکار شده در زاهدان
به گزارش جوان فرمانده انتظامی استان از کشف ۱۶۴ تن مواد غذایی و پکیج احتکار شده به ارزش ۲۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال در شهر زاهدان خبر داد.

سردار محمد قنبری در گفت و گو با خبرنگار اوشیدا، با تاکید بر اینکه با احتکار کنندگان برخورد خواهد شد، اظهار داشت: با هدف برخورد با احتکار کنندگان، ماموران اداره نظارت بر اماکن عمومی پلیس امنیت عمومی استان سیستان و بلوچستان موفق شدند تا پس از انجام تحقیقات گسترده میدانی به اطلاعاتی در خصوص دپو مقادیر قابل توجه ای مواد غذایی احتکار شده در یک انبار بزرگ در شهر زاهدان دست پیدا کنند.

وی افزود: پس از شناسایی محل ماموران انتظامی با کنترل نامحسوس محل به اطلاعات مهمی در این رابطه دست پیدا کردند.

فرمانده انتظامی استان سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: پس از اطمینان از صحت موضوع ماموران انتظامی شهرستان زاهدان با هماهنگی قضائی به همراه تیمی از اداره تعزیرات حکومتی وارد عمل شده و در بازرسی از این انبار بزرگ بیش از ۱۱۰ تن انواع مواد غذایی احتکار شده شامل روغن ، چای، قند، شکر و برنج کشف و ضبط کردند.

کشف ۵۵ تن برنج و ۴۰ دستگاه پکیج احتکار شده در زاهدان
وی ادامه داد: در ادامه طرح مبارزه با احتکار کنندگان، ماموران یگان امداد و پلیس امنیت عمومی استان سیستان و بلوچستان توانستند تا در بازرسی از ۲ انبار دیگر در حاشیه شهر زاهدان بیش از ۵۵ تن برنج و ۴۰ دستگاه پکیج احتکار شده را كشف و ضبط کنند.
سردار قنبری با اشاره به پلمب این ۳ انبار و معرفی افراد متخلف به مقام قضائی، اظهار کرد: ارزش های کالاهای کشف شده ۲۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال برآورده شده است.

وی با تاکید بر اینکه پلیس با احتکار کنندگان برخوردی جدی خواهد داشت، گفت: عده ای افراد سودجو با سوء استفاده از شرایط اقدام به احتکار مواد غذایی و دیگر اقلام مورد نیاز شهروندان می کنند که این اقدام موجب اختلال در اقتصاد کشور می شود و به همین دلیل نیز پلیس با این افراد به صورت جدی و غیرقابل بخششی برخورد خواهد کرد.

فرمانده انتظامی استان سیستان و بلوچستان با درخواست از شهروندان برای کمک به پلیس، تصریح کرد: شهروندان عزیز می توانند درصورت مشاهده هر گونه فعاليت غيرمجاز و قاچاق توسط افراد سودجو، موضوع را در اسرع وقت از طريق شماره تلفن ۱۱۰ به پليس اطلاع دهند و خود را همکار و همیار ما بدانند تا در کوتاه ترین زمان نسبت به شناسايي و دستگيري متخلفان اقدام شود.

مردم محتکران را معرفی کنند
آیت الله عباسعلی سلیمانی نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: هر احتکاری که گرانی به وجود بیاورد و مردم را از دستیابی به کالاهای ضروری بازدارد، شرع جلو آن را گرفته است.

وی با بیان اینکه برخی از فقها قایل به این هستند که هر چیزی که مورد نیاز جامعه باشد حتی به عنوان مثال آهن آلات، مصالح ساختمانی و غیره اینها را جمع آوری و به بازار عرضه نکنند که این امر باعث گرانی شود موضوع احتکار در آن محقق است که در این خصوص یک تکلیفی هم حکومت اسلامی و حاکم شرع در مقابل احتکار و محتکر دارد و آن این است که اموال محتکر را باید به قیمت مناسب به بازار عرضه کرد تا نیاز بازار و جامعه تأمین شود؛ البته باید اصل پول اجناس فروخته شده، به صاحب مال بازگردانده شود.

آیت الله سلیمانی با بیان اینکه نیروهای مردمی و بسیجی باید این قبیل موارد را به دستگاه قضایی اطلاع رسانی کنند، گفت: قطعا منظور از محتکرین مسئله گران شدن و گران فروختن کالا است در این راستا بسیج مردمی نقش زیادی در شناسایی محتکرین دارد.

نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه با بیان اینکه توقع به گرانی در فقه ما جرم است، افزود: کسی که انتظار دارد کالای وی گران و در ازای آن سود کلانی عایدش شود و توجهی به زندگی مردم نداشته باشد این موضوع در فقه ما نامیمون و نا موضوع است.


مردم انبارهای محتکران را به ۱۳۵ گزارش بدهند
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار اوشیدا، اظهار داشت: این سازمان در راستای حمایت از مصرف کنندگان طرح ویژه نظارت بر انبارهای سطح استان را در دستور کار خود قرار داده است.

حیدر میرزایی ادامه داد: درهمین راستا گشت مشترک تعزیرات حکومتی با همراهی نیروی انتظامی ،سازمان صنعت، معدن و تجارت اجرایی شده که موارد مثبت و خوبی را در پی داشته است.

وی افزود : در بازدید از انبارهای سطح شهر زاهدان طی دوره مرحله برنج های قاچاق و احتکار شده کشف شده که در بازدید اول ۲هزار و ۵۶۰ تن و در بازدید دوم بیش از ۵۳ تن برنج قاچاق کشف شد.

وی با بیان اینکه بازرسی ها همچنان ادامه دارد گفت: کشف آهن‌آلات احتکار شده از دیگر اقدامات این گشت های مشترک است و گزارشات جدیدی نیز اعلام شده که در دستور کار و بررسی است.

میرزایی با اشاره به تشکیل پرونده و پلمپ شدن انبارهای کشف شده، بیان کرد: این پرونده در مرحله تکمیل تحقیقات در شعبه سوم تعزیرات حکومتی زاهدان می باشد و با توجه به حساسیت موضوع در خصوص موارد ذکر شده رای نیز در کوتاه ترین زمان صادر خواهد شد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی سیستان و بلوچستان در خصوص نحوه برخورد با متخلفین افزود: مطابق ماده ۱۶ قانون تعزیرات حکومتی عدم اعلام موجودی کالا عدم اظهار صحیح واحدهای عمده ‌فروشی نسبت به مقدار موجودی کالاهای دارای نرخ رسمی ‌که ضرورت اعلام آن توسط دولت تعیین می‌ شود تخلف است و باید مقدار موجودی کالاها به صنعت، معدن و تجارت اعلام شود و عدم اعلام موجودی کالا عیناً مطابق تعزیرات اخفاء و امتناع از عرضه کالا می‌باشد و در این راستا مطابق قانون و مقررات بت متخلفین برخورد خواهد شد.

میرزایی در پایان اذعان داشت: از کلیه اهالی محترم استان تقاضا داریم در هر کجا استان که شاهد دپو و انبارغیر مجازکالا شدند مراتب را از طریق سامانه ۱۳۵ تعزیرات مشخصات کالا یا انبار را اطلاع دهند تا در اسرع وقت بررسی شود.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark
مرجع : اوشیدا
    عکاس :