داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
گزارش اوشیدا از معضل همیشگی سیستان؛
هوای آلوده ترین شهر جهان برای سلامتی مضر است/طوفان شن مردم سیستان را خانه نشین کرد
کد مطلب: ۶۴۳۵۵
تاریخ انتشار:دوشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۲۰
طی یک هفته گذشته طوفان شدید شن و ذرات معلق هوای در آلوده ترین شهر جهان موجب خانه نشینی مردم شهرستان های شمالی سیستان و بلوچستان شده و مردمان این دیارحدود 30 روز متوالی است که هوای پاک استشمام نکرده‌اند.
هوای آلوده ترین شهر جهان برای سلامتی مضر است/طوفان شن مردم سیستان را خانه نشین کرد

به گزارش اوشیدا، امروزه یکی از بزرگترین نگرانی های زیست محیطی، پدیده آلودگی هوا در شهرها است و این مهم به یکی از مشکلات جدی زیست محیطی تبدیل شده است، در کشور ما نیز چند سالی است که این پدیده دامن گیر مناطق وسیعی شده و شهرستان زابل به دلیل شرایط خاص ژئومورفولوژی و اقلیمی که دارا است به کانون اصلی این مشکل زیست محیطی تبدیل شده است، به گونه ای که هر روزه تعداد زیادی از مردم این منطقه به دلیل مشکلات فراوانی چون بیماری های تنفسی مجبور به مراجعه به بیمارستان ها و مراکز درمانی هستند.

خانه نشینی مردم سیستان به دلیل طوفان گرد و خاک

با وجود اینکه  یک هفته از طوفان 120 کیلومتر بر ساعتی زابل و آلودگی 63 برابر حد مجاز هوای این شهر می‌گذرد که به گفته هواشناسی همچنان مردم این شهر تحت تاثیر وزش بادهای 120 روزه قرار دارند و طوفان شدید شن و ذرات معلق در هوای آلوده ترین شهر جهان موجب خانه نشینی مردم شهرستان های شمالی سیستان و بلوچستان شده و مردمان این دیار حدود 30 روز متوالی است که هوای پاک استشمام نکرده‌اند.

در همین رابطه فرماندار ویژه شهرستان زابل در گفت و گو  با یکی از رسانه های محلی با اشاره به مشکلات ناشی از این گرد و خاک، اظهار داشته: با توجه به وزش توفان همراه با گرد و غبار کارکنانی که در این شهرستان دچار بیماری های تنفسی، قلبی و عروقی، چشمی و حساسیت های فصلی هستند برای جلوگیری از خطرات احتمالی خانه نشین شدند.

هوشنگ ناظری افزود: این تصمیم در پی آلودگی 12 برابری حد مجاز در زابل و نامساعد بودن شرایط جوی با هماهنگی ستاد مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان اتخاذ شد.

وی با بیان اینکه فعالیت اداری تمام دستگاه های اجرایی برای خدمات رسانی به عموم مردم ادامه دارد، خاطرنشان کرد: ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان هر روز براساس شرایط روز جاری در خصوص تعطیلی و یا مرخصی کارکنان دارای بیماری های خاص تصمیم گیری و اعلام نظر می کند و هم اینک این تصمیم فقط برای روز جاری گرفته شده است.

هوای سیستان برای سلامتی مضر است

کارشناس هواشناسی سیستان و بلوچستان هم در گفت و گو با خبرنگار اوشیدا، اظهار داشت: غلظت ذرات معلق در هوای منطقه سیستان هزار و 501 میکرو گرم بر متر مکعب گزارش شده است.

علی ملاشاهی ادامه داد: همچنین سرعت وزش باد همراه با گرد و خاک در سیستان به 86  کیلومتر بر ساعت رسید که این امر سبب کاهش دید در فرودگاه زابل به  3 هزار متر شد.

وی بیان کرد: در پی این رخداد علاوه بر کاهش کیفیت هوا، میزان دید افقی نیز کاهش یافت و علاوه بر کاهش دید افقی موجب کاهش کیفیت هوا و اختلال تردد در مسیرهای مواصلاتی منطقه سیستان شده است.

کارشناس هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: این شرایط اقلیمی علاوه بر زابل و چهار شهرستان شمالی دیگر، نواحی مرکزی و جنوبی استان را نیز تحت تأثیر قرار داده است، به طوریکه هر وقت وزش بادهای شدید در شمال استان به ویژه در محل کانون‌های تولید گردوغبار در جریان است، افزایش گردوغبار در سایر نواحی استان نیز رخ می‌دهد‌.
وی گفت: بررسی‌های علمی نشان می‌دهد که دامنه فعالیت وزش بادهای 120 روزه از اواخر اردیبهشت تا اوایل مهرماه هر سال است، بنابراین انتظار می‌رود که این بادها تا پایان شهریور و اوایل مهر ادامه داشته باشد.
ملاشاهی با اشاره به اینکه طی این مدت دریای عمان مواج پیش بینی می شود، تصریح کرد: طی 5 ماهه نخست سال جاری زاهدان با حداقل دمای 3 و دلگان با حداکثر دمای 50 درجه سانتی گراد به ترتیب سردترین و گرمترین شهرهای استان بوده اند.

 

انتهای پیام/

 
Share/Save/Bookmark
مرجع : اوشیدا
    عکاس :